Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/mummiekelder.nl/httpdocs/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2734 Avondrondleiding bij mummies in herfstvakantie – Mummiekelder |het geheim van wiuwert | Friesland | Nederland | Europa

Avondrondleiding bij mummies in herfstvakantie

WIUWERT – Wil je in de herfstvakantie iets griezeligs meemaken? In Wiuwert worden speciale avondrondleidingen gegeven bij de eeuwenoude mummies in de grafkelder van de kerk. Deze mummies liggen al vanaf 1609 in de adellijke tombe van de familie Walta en zijn op mysterieuze wijze nog altijd geconserveerd en levensecht te zien anno 2021.

Een ervaren mummiegids vertelt je het bijzondere verhaal en laat uiteraard de mummies zien zodat je dit fenomeen ook met eigen ogen kunt aanschouwen. Heb je dat altijd al eens in de sfeervolle Nicolaaskerk willen zien, in de kerk die al sinds het jaar 1100 bestaat en dus bijna duizend jaar oud is……? 

Niet gebalsemd of anderszins geprepareerd ‘overleven’ sommige van de lichamen al meer dan vierhonderd jaar hun lichamelijke sterfelijkheid en zijn ze nog steeds niet tot as vergaan… Speelt de adellijke komaf van de Walta’s mee in dit verhaal, of een bovennatuurlijke kennis van de religieuze groepering De Labadisten waarvan ook mensen in de grafkelder zijn begraven? Werkelijk wonderbaarlijk is het.

Nederlandse én Friese rondleiding
De rondleidingen zijn maandag 17, dinsdag 18 en woensdag 19 oktober in de Friese taal en op donderdag 20, vrijdag 21 en zaterdag 22 oktober vindt de Nederlandstalige rondleiding plaats. Vanaf 20.00 uur begint de rondleiding. Neem warme kleding mee en laat je verrassen.

Vanwege de beperkte hoeveelheid mensen die mee kunnen, is reserveren belangrijk. Dat kan via info@mummiekelder.nl. Kom het meemaken, griezelen gegarandeerd in de donkere herfstnacht.